Systemorder av Raypilot till Bulgarien

Micropos kan idag meddela ytterligare en RayPilot systemorder, denna gång till Bulgarien. Ordern har lagts av bolagets Bulgariska distributör Euromed-Sofia som sedan april 2017 är Micropos distributör. Distributören planerar att systemet skall levereras till slutkund under första halvåret 2018. Ordern har föregåtts av besök från ett antal Bulgariska kliniker hos det franska cancercentret Centre Leon Berard i Lyon som är en av bolagets referenskunder.

– Vi är mycket glada att på kort tid nu kunna meddela vår tredje RayPilot systemförsäljning under 2017. Detta visar att vårt långsiktiga arbete och våra marknadssatsningar nu börjar ge utdelning. Affären är gjord i nivå med gällande prislista och sedvanliga distributörsrabatter och vi ser fram emot att starta upp ytterligare en ny marknad säger Micropos VD, Tomas Gustafsson.

För ytterligare information kontakta:

Tomas Gustafsson, VD på Micropos Medical AB (publ), 031-760 80 05

Om Micropos Medical AB (publ):

Micropos Medical AB (publ) (www.micropos.se) utvecklar och säljer framtidens produkter för precisionsbehandling av cancer. Bolagets första produkt RayPilot är inledningsvis avsedd för att säkerställa en förbättrad strålbehandling av prostatacancer. Med en högre precision kan man på ett säkert sätt fokusera strålningen på prostata och öka stråldosen vilket därmed kan ge en ökad möjlighet till en botande behandling samtidigt som vanligt förekommande biverkningar kan minska och behandlingstiden kortas. RayPilot kan liknas vid ett GPS-system och består av tre delar; sändare, mottagarsystem och mjukvara. RayPilot har en unik lösning för gating som är godkänd och kompatibel med Varians Clinac iX linear accelerators och Trilogy system. I en unik kommande generation av RayPilot sändare kombineras positionering, in-situ dosimetri och automatisk patientidentifikation. RayPilot systemet är CE-certifierat och därmed godkänt för Europeisk användning. Bolaget är listat på AktieTorget under aktiesymbolen MPOS.
Välkommen att följa Bolaget på Facebook: www.facebook.com/microposmedical och Twitter:

Om Euromed-Sofia Ltd.:

Euromed-Sofia är en utvald distributör för innovativa svenska tillverkare som Elekta och C-Rad.

Euromed-Sofia har ett team av engagerade specialister inkluderande ingenjörer och fysiker. De utbildas inom den senaste teknologin som garanterar färdiga skräddarsydda lösningar till kunderna med allt från installation, utbildning och service, allt efter kundernas behov.

Euromed-Sofia har bidragit starkt inom den teknologiska modernisering av strålbehandlinskliniker i Bulgarien såsom i viktiga regioner såsom Sofia, Burgas, Varna, Ruse, Veliko Tarnovo och Vratsa som erbjuder högklassisk service inom strålbehandling. Genom att lägga till RayPilot i vårt erbjudande möjliggörs att möta kundernas efterfrågan av tekniska innovationer inom strålbehandling.