First patient treated with Raypilot in Turkey

Den första prostatacancerpatienten har behandlats med RayPilot på det privata sjukhuset Gayreteppe Florence Nightingale i Istanbul, Turkiet.

RayPilot används för att detektera prostatarörelse kontinuerligt under strålbehandling för att säkerställa att strålningen levereras till rätt plats och för att minimera farlig strålning till frisk omgivande vävnad.

– Vi är stolta över att vara den första kliniken som erbjuder RayPilot till våra prostatacancerpatienter i Turkiet. Vårt mål är att börja med hypofraktionering där en avgörande komponent är att följa tumörens rörelse i realtid säger den ansvariga läkaren, professor Şefik Igdem på Gayreteppe Florence Nightingale Hospital.

Gayreteppe Florence Nightingale sjukhus är det första sjukhuset i Turkiet för att använda denna utrustning och har som mål att minska antalet behandlingstillfällen från cirka 40-talet till endast 5 med minskad stråldos till den friska vävnaden.

Mecit Canbolat, VD för den turkiska distributören Oncotech, säger: ”Gayreteppe Florence Nightingale Hospital är ett av de mest kända sjukhusen i Turkiet. RayPilot är den perfekta lösningen för en klinik som behöver ha en sofistikerad behandling med hypofraktionering. Detta samarbete kommer att bidra till att förbättra behandlingskvaliteten för prostatacancerpatienter och bör inspirera andra kliniker.”

Bilden är tagen i samband med installationen som gjorts tidigare och visar Micropos Andreas Bergqvist och Oscar Sjöberg tillsammans med personal från den Turkiska distributören Oncotech.