SJUKHUSET SAN GERARDO I MONZA, ITALIEN, BEHANDLAR FÖRSTA PATIENTEN MED RAYPILOT HYPOCATH

Som första sjukhus att inkludera Micropos RayPilot systemet med RayPilot HypoCath som realtidsövervakning vid strålbehandling, genomförde i dagarna Ospedale Gerardo i Monza, högdos strålbehandling till patient med prostatacancer.

Micropos Medical har, som vi tidigare informerat om under våren 2020, sålt tre system av RayPilot systemet med RayPilot HypoCath@ till sjukhus medlemmar av DEGRO gruppen. Sjukhusen har dock fått sin start försenad på grund av rådande Corona pandemi, men dialogen med sjukhusen fortgår och här hoppas samtliga att kunna starta under hösten 2020.

Därför känns det extra tillfredställande att nu kunna berätta att Ospedale Gerardo i Monza, med Professor Stefano Arcangeli i spetsen, nu genomför första behandlingen med högdosstrålning till patient med prostata cancer tillsammans med samtidig realtidsövervakning, RayPilot systemet och RayPilot HypoCath.

Vi är mycket nöjda med den första behandlingen säger prof. Stefano Arcangeli och tillägger;

”Detta nya tekniska förvärv – förklarar prof. Stefano Arcangeli – som följer den senaste moderniseringen av de linjära acceleratorerna, representerar ett ytterligare steg framåt och som gör det möjligt för vårt sjukhus att erbjuda behandlingar av hög kvalitet och samtidigt kunna minimera vårdbelastningen…”.

FullSizeRender-1
Läs mer från sjukhusets eget pressmeddelande;
https://www.asst-monza.it/ospedale-san-gerardo

Dagens behandling är den första i sjukhusets planerade studie av högdos strålbehandling av prostatacancer, där realtidsövervakning ingår som ett sätt att validera rätt position för det område som skall behandlas.

 

För ytterligare information kontakta:

Thomas Lindström, VD på Micropos Medical AB (publ), 031-760 80 05, info@micropos.se

 

Om Micropos Medical AB (publ):

Micropos Medical AB (publ) (www.micropos.se) utvecklar och säljer produkter för precisionsbehandling av cancer. Bolagets produkt RayPilot är framtagen för att säkerställa en förbättrad precision vid strålbehandling av prostatacancer. Med en ökad precision kan man på ett säkert sätt fokusera strålningen på prostata och öka stråldosen vilket därmed kan ge en ökad möjlighet till en botande behandling samtidigt som vanligt förekommande biverkningar kan minska och behandlingstiden kortas. RayPilot kan liknas vid ett GPS-system och består av tre delar; sändare, mottagarsystem och mjukvara. RayPilot där förbrukningsvaran HypoCath kan appliceras utan kirurgiskt ingrepp är CE-märkt och godkänt för Europeisk användning. Bolaget är listat på Spotlight Stock Market under aktiesymbolen MPOS.

Välkommen att följa Bolaget på www.facebook.com/microposmedical.